3 minute read

Whiskyprovning, del 2

Välkomna tillbaka till det här andra delen i artikelserien om whiskyprovning. Att gå på en whiskyprovning kan vara ett utmärkt sätt att vidga smaklökarna. Istället för att handla hem flera dyra flaskor whisky som du inte vet ifall du kommer att tycka om så kan du gå på en provning och hittar dina favoriter där. Då behöver du bara spendera pengar på att köpa de sorters whisky som du vet att du gillar. Ganska smart faktiskt. Att vara en whiskyentusiast och ha whisky som hobby tenderar tyvärr att slå ganska hårt mot plånboken – man vill ju ha många olika flaskor hemma såklart. Och även om man drar iväg och köper sin whisky skattefritt bortom våra svenska gränser, så blir det ofta rätt dyrt. Om man inte har råd att köpa massa stora flaskor så gör en whiskyprovning det möjligt att ändå få testa flera olika sorters whisky! Dessutom kan du såklart träffa andra människor med samma intresse som du – whisky!

Whiskyprovning med Mackmyra

Om du gillar svensk whisky så är det här såklart en whiskyprovning som kommer att passa dig. Mackmyra arrangerar nämligen en provning specifikt för deras egna produkter i Mackmyra Whiskyby. Mackmyras whisky har sedan starten 1999 tagit världen med storm. Företaget har nämligen lyckats fånga den svenska vildmarken i en flaska. Men om du inte har lusta att lägga pengar på att inhandla hela deras sortiment så du alltså gå på Mackmyras whiskyprovning och testa några av deras produkter. Då kan du hitta din favorit och sedan köpa en flaska med just den whiskyn.

Mackmyra erbjuder två olika whiskyprovningar, och båda kostar bara 395 kronor och håller på i ungefär två timmar. I provningen ”Smakfull whiskyprovning” ingår såväl whisky som tilltugg i priset. Medan provningen pågår får du information om Mackmyras whisky samtidigt som du får smaka fyra olika sorters whisky direkt från Mackmyras lager. Som om inte det vore nog så får du även kika in i företagets whiskylager! På den andra provningen: ”Småfatens magi” får du sex olika sorters whisky från Mackmyras exklusiva 30-litersfat. Här får du dock ingen mat.

Utöver whiskyprovningen i Mackmyra Whiskyby så anordnar Mackmyra även en hel del provningar på andra orter runt om i Sverige, så oavsett om du bor på Västkusten, i Stockholm eller i Sydsverige så kan du gå på en provning. Eftersom Mackmyra är så stora internationellt så deltar de även i flera evenemang och på olika mässor runt om i Europa. Även du som är utlandssvensk kan alltså provsmaka Mackmyra whisky!

Box whiskyprovning

Även Box Whisky arrangerar whiskyprovning med produkter ur sitt eget sortiment. Ett förslag är att gå på båda dessa provningar för att kunna jämföra olika svenska whiskysorter. Box håller sina provningar på High Cost Distillery och här blir du serverad förstklassig whisky av välutbildad personal med en passion för whisky. Medan du får njuta av riktigt god whisky så serverar de ditt sällskap med berättelser om whisky, destillering, lagring och historia. Box Whisky skräddarsyr en provning som passar just ert sällskap perfekt – därför är det en utmärkt aktivitet för företag!