3 minute read

Whiskykalender

Nu när julen börjar närma sig är det såklart dags att köpa en julkalender. Till barnen finns det en mängd olika kalendrar att välja mellan. Vissa innehåller bara en bild, medan andra kan innehålla allt från godis, leksaker och choklad. För barnen finns dessutom en mängd olika motiv. Det finns med Pokémon, prinsessor, Kalle Anka, Bamse och Nalle Puh. Som tur är finns det nu även en julkalender som passar vuxna – specifikt whiskyälskare. Nu finns en julkalender i vilken du får en liten flaska whisky varje dag – istället för choklad. Totalt får du alltså prova på 24 stycken olika sorters whisky. Med en whiskykalender kommer din december att bli riktigt härlig och du kommer att få en riktigt god jul!

Om whiskykalendern

Whiskykalendern innehåller alltså hela 24 stycken olika sorters whisky, en för varje dag fram till julafton. På kvällen när ungarna har gått och lagt sig kan du således öppna en lucka på din egen kalender och slappna av med en nya spännande whisky i lugn och ro – precis var man behöver, och förtjänar i julstressen. Julkalendern med whisky kommer dock inte i det normala formatet för en julkalender – istället kommer det 24 stycken små flaskor hem till dig.

Det är snygga flaskor som whiskyn är förpackad i och flaskorna är sedan märka med nummer 1, 2, 3 hela vägen upp till 24 och självaste julafton. Du behöver alltså inte hålla på och leta efter en specifik lucka, utan mitt tips är att ställa upp flaskorna lite snyggt på rad på någon hylla eller ovanför den öppna spisen. Sedan tar du bara en efter en, i ordning, fram till nummer 24.

Pris för whiskykalender

Priset för hela whiskykalendern, alltså samtliga 24 flaskor är endast 1 300 kronor. Det är alltså inte speciellt dyrt för så många olika små flaskor. Det blir faktiskt bara strax över en femtilapp för varje flaska, och det är ju inte speciellt mycket för att få testa på en ny sorts whisky varje dag i en hel månad. Till det här priset tillkommer en fraktkostnad på omkring 150 kronor, så att du får whiskeykalendern levererad hem till dig. Du behöver alltså bara klicka några gånger på datorn så kommer din kalender hem till dig! Allt du behöver göra är att dricka och njuta av de olika smaksensationerna!

Mer om whiskyn

Som vi redan har varit inne på så innehåller alltså kalender 24 stycken flaskor, och i varje flaska döljer sig en helt unik sorts whisky. Det är dessutom inte bara de vanliga sorterna som du kan köpa hem från Bolaget. Nej, här är det lite mer finess som gäller. I de allra flesta flaskorna finns en exotisk och annorlunda whisky, som du inte hittar på Systembolagets hyllor.

Företaget som väljer vilka sorters whisky som kalendern ska innehålla har såklart bra koll på whisky och har planerat vilka whiskysorter som kalendern ska innehålla noggrant. Om du själv skulle ge dig ut och försöka smaka alla dessa olika sorters whisky så skulle du behöva lägga ner mycket tid och betydligt mycket mer pengar är vad whiskykalendern kostar. Fördelningar av smaker är dessutom anpassad så att den ska passa alla whiskyälskare – både de som gillar rök och de som vill ha lite mildare whisky. Men självklart får du inte veta vilken whisky som finns i flaskan innan rätt dag!