3 minute read

Whisky på Stena Line

Många väljer att lämna Sverige och köpa sin alkohol utomlands. Det här beror såklart på den svenska alkoholskatten som gör att priset på alkoholhaltiga drycker är relativt högt i Sverige jämfört med andra närliggande länder. Systemet med systembolaget garanterar dock hög kvalitet och minskar drickandet. Jag menar därför inte att skatten på alkohol skulle vara dålig, men den driver såklart upp priset, vilket gör att många åker iväg och storshoppar sprit utomlands. Vissa åker till Tyskland och många åker till Danmark. Andra hoppar på en Stena Lina och shoppar sprit och öl ombord. Allting är nämligen Tax-free när man kommit ut på internationella vatten. Så även whisky! Om du är en riktig whiskyälskare så kan det såklart vara en bra idé att ta en resa med Stena Line och köpa upp sig på lite whisky! I den här artikeln tänkte jag skriva lite mer om att shoppa whisky på Stena Line.

Varför whisky på Stena Line

Whisky är inte bara otroligt gott, det är dessutom lite av en hobby. Det finns nämligen så många olika sorters whisky, och deras olika smak skiljer sig ofta väldigt mycket åt. En whiskyentusiast är inte någon vanlig smygalkis som hinkar lådvin, utan en finsmakare som gillar att testa olika sorters whisky. Men whisky är inte bara gott och en hobby för många, det är dessutom dyrt. Alkoholskatten är förvisso bra för att exempelvis minska drickandet bland ungdomar eller få medelålders män att avstå en öl då och då. Men den slår hårt mot de whiskyfantaster som uppskattar att testa olika sorters whisky och endast smutta på ett glas då och då. Det kan bli riktigt dyrt om man vill hålla sig med en stor samling whisky hemma i källaren. Därför är en whiskyresa med Stena Line en riktigt bra lösning.

Oavsett om du är sugen på att testa flera olika billigare märken, eller om det finns någon riktigt dyr flaska som du länge har gått och sneglat på, så kan det vara smart att boka in sig på en tur med Stena Line och köpa sin whisky där. Då kommer du nämligen undan till en betydligt mycket billigare peng. Priset för den där dyra flaskan känns helt plötsligt överkomligt och du kan dessutom köpa med dig ett per stycken lite billigare flaskor med dig hem. För en whiskyentusiast finns mycket pengar att spara på Stena Line.

Whiskysorter ombord på Stena Line

Det finns mycket whisky på Stena Line och här kan du göra riktiga fynd. Här hittar du bland annat en 70 cl The Macallan – Whisky Makers Edition för bara 999 kronor. Det här en riktig höjdare för alla som gillar en smakrik och kryddig whisky. Toner av såväl kanel, kakao, kaffe och choklad ger en rundad balans till det rökiga.

Vill du slå på stort kan du passa på att inhandla en Glenmorangie Signet för endast 1250 kronor. Det här är en fyllig whisky lagrad i över 30 år. Men den har ändå lite ljusare och fräschare smaker. Passar perfekt att bjuda på när du har besök! Letar du efter något lite billigare, men ändå spännande, så kan Highland Park – Spirit of the Bear vara något för dig. För 499 kronor får du en rökig whisky med inslag av både vanilj, ingefära och torv. Perfekt att ta med sig ut i vildmarken.