3 minute read

Gå på whiskymässa

Betyder whisky mer för dig än at det bara är en god dryck som du gillar att dricka ibland? Är whisky även ett intresse och en hobby för dig? Då måste jag rekommendera att du går på en whiskymässa! För jo, det anordnas faktiskt flera stycken whiskymässor runt om i Sverige, och om du är en riktig whiskyentusiast så borde du försöka ta dig till någon av dessa. Här kan du inte bara upptäcka nya sorters whisky och lära dig mer om whiskyns fantastiska värld. Här kan du dessutom möta andra whiskyälskare och skaffa nya vänner som du delar ditt intresse för whisky med. Om du vill lära känna fler härliga whiskymänniskor att dricka och snacka whisky tillsammans med, så är mässor med temat whisky det rätta stället att söka på! Därför tänkte jag skriva lite mer om tre av de olika whiskymässor som arrangeras i Sverige.

En Öl & Whiskymässa

En Öl & Whiskymässa anordnas årligen i västkustens huvudstad Göteborg. Det är såklart på Svenska Mässan som tillställningen äger rum. Här samlas världens främsta destillerier på ett och samma ställe och delar med sig av sin whisky. På den här whiskymässan finns möjligheten att testa hela 1 200 olika sorters whisky. Här finns alltså möjligheten att verkligen vidga syna whiskyvyer. Personalen som arbetar berättar dessutom gärna mer om just den whiskyn som du testar. Om du känner dig sugen på den här mästerliga mässan så går den av stapeln 12–13 april 2019 nästa gång. Men om du är en sann whiskyentusiast så måste någon gång ha besökt En Öl & Whiskymässan i Göteborg!

Stockholm Beer and Whisky Festival

På andra sidan Sverige anordnas whiskymässan Stockholm Beer and Whisky Festival på hösten istället för våren, så att du kan gå på en stor whiskymässa på årets båda halvor. Nästa mässa hålls både 27–29 september och 3–5 oktober. Det här är faktiskt världen allra största whiskymässa med hela 37 400 besökare senast! Och den arrangeras här i Sverige, närmare bestämt på NackaStrandsMässan. Liksom i Göteborg kan du inte bara provsmaka whisky, utan även lära dig mycket mer fakta om whiskyn historia, tillverkning med mera. Stockholm Beer and Whisky Festival är såklart ett ypperligt tillfälle att hitta några nya whiskyfavoriter, och kanske stifta bekantskap med din nästa whiskykumpan. För endast 250 kronor får du en biljett till entrén och kan sedan promenera omkring på området, dricka whisky och snacka gott.

Örebro Öl- & Whiskyfestival

Den sista whiskymässan som jag tänkte tipsa om här är Örebro Öl- & Whiskyfestival. Inte helt oväntat anordnas denna mässa i Örebro, i Conventum Arena, och den brukar gå av stapeln någon gång i november. Den här mässan är lite mindre än de två tidigare, men även här samlas omkring 7 000 whiskyentusiaster för att prova whisky och för att umgås. Förutom öl och whisky finns här även flera utställare som serverar diverse delikatesser. Mellan whiskyglasen kan du alltså prova på lite utsökta tilltugg – whisky passar ju till exempel utmärkt med prima choklad! På mässan anordnas även strukturerade provningar samt seminarier där du får mer kunskap om whisky!